Novi krovovi na ustanovama obrazovanja i kulture u opštini Osečina

U toku 2022.godine sredstvima iz nacionalnih i evropskih fondova rekonstruisani su krovovi na Narodnoj biblioteci Osečina, Predškolskoj ustanovi “Lane” i OŠ ” Vojvoda Mišić” Pecka.

Sredstvima Ministarstva kulture u 2022. godini u iznosu od 38.000.000,00 din i učešća opštine završena je druga faza rekonstrukcije bioskopske sale Narodne biblioteke Osečina. Rekonstruisan je krov ustanove, spoljašnji i unutrašnji zidovi, limarski, stolarski, keramičarski radovi kao i radovi na signalnim i telekomunikacionim instalacijama. Sledi postavljanje bioskopskih stolica koje su nabavljene u 2021.godini. U predstojećoj godini planirano su radovi na instalacijama grejanja, klimatizacije, sanitarne opreme, spoljašnje i unutrašnje hidrantske mreže kao i nabavka scenske opreme.

Sredstvima Evropske unije preko programa EU PRO PLUS a uz podršku Ministarstva za evropske integracije izvedeni su radovi na rekonstrukciji i sanaciji krova PU “Lane” kao i nabavka IT opreme. U toku je izrada Plana razvoja opštine Osečina. Ukupna vrednost projekta je 83.914,00 evra, od čega je učešće opštine 12.587,00 eura.

Krov na OŠ “Vojvoda Mišić” Pecka rekonstruisan je sredstvima Ministarstva prosvete u iznosu od 4.000.000,00 dinara i učešća opštine Osečina u iznosu od 2.000.000,00 dinara.

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …