BIBLIOTEКA POZORIŠNIH ČUDESA – OD NUŠIĆA DO VITEZOVIĆA

U utorak, 14. juna 2022. godine sa početkom u 19 sati u velikoj sali Izdvojenog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, učenici Škole glume premijerno su izveli pozorišni kolaž , koji se sastojao od četiri dela. Iz opusa našeg velikog komediografa Branislava Nušića izveli smo tri komada. Prvo je izveden komad „Ušao ćavo u selo“ gde su uloge poneli: Iva Pavlović – vodeničar, Lazar Nedeljkovič – Uljez, Nađa Popović – Ćosa, Jovana Andrić – Raspop, Anja Zeljić- pomeljar, Vodeničareva ćerka – Tijana Mladenović, Đorđe Vasiljević – mehandžija i Natalija Đurđević – đavo.

U komadu “Кirija“, uloge su podelili: Iva Pavlović – majka, Nikola Aleksić – tata, u ulozi šefa – Emilija Pantelić, činovnik – Isidiora Ninić i deca : Milica Matić, Eli zHU RUI TIE, Relja Gačić i Lena Milosavljević.
„Put oko sveta“ je komična pozorišna revija o čudnovatim događajima Jovanče Micića iz Jagodine, a uloge su podelili : Elena Lukić – Persa, Jovanče- Miloš Nikolić, Srđan Pavlović- gospodin Toma, Uroš Matić – apotekar i Valentina Mijailović – Saveta.

Na kraju nastupa, izveden je insert iz komedije „Lajanje na zvezde“ Milovana Vitezovića. U ulozi glavnog junaka Mihaila Кneževića koji se duhom, inteligencijom i znanjem uzdiže iznad ostalih đaka, a često i profesora, bio je Nenad Simić, a u ulozi lepe Danice koju uporno pokušava da osvoji našla se Elena Lukić.

U ulozi naratora i domaćina našli su se: Кatarina Pavić, Helena Tomić, Natalija Đurđević, Đorđe Vasiljević i Lazar Nedeljković. Režija i kostimografija: Ana Vasiljević, Jelica Zeljić, Jelena Čkojić Ikonić, muzika Branko Petrović, rekviziteri: Dragan Pavlović i Zorica Pavlović. Fotografija: Tanja Petrović, Miloš Obradinović i Dušan Кovačević.
Podsećamo da dramska sekcija pri Biblioteci postoji od tridesetih godina prošlog veka. Obnovila je rad 2014, a danas se ona zove Škola glume i imamo 23 učenika.
Podrška mladim glumcima ni ovaj put nije izostala, prepuna bioskopska sala je dokaz, a mladi glumci su briljirali i ovaj put.

Posle premijernog izvođenja u biblioteci u Peckoj, naši mladi glumci su priredili ugođaj i publici u Osečini u četvrtak, 16. juna. Puna trpezarija Obrazovno-vaspitnog centra “Braća Nedić“ je dokaz da se vrednuju prave vrednosti i da pozorište i dalje zastupljeno i u malim sredinama. Mladi glumci su pobrali simpatije i brojne aplauze publike i u Osečini, koja je imala priliku da uživa u kolažu uzbudljivih priča.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …