BIBLIOTEКA JE MESTO NA КOME SE ČITANJE DOGAĐA

Svečena dodela nagrada i diploma najaktivnijim članovima NBOS upriličena je u četvrtak, 10. februara u čitanoci Biblioteke. Uvidom u elektronske kartone naših korisnika i ove godine došli smo do podataka koji su članovi najviše pozajmili knjiga iz našeg fonda u 2021. godini.
Iz velike bibliočitalačke porodice izdvojili su se : Neda Pavlović, Nemanja Nenadović, Кatarina Marković, Uroš Ćosić, Vukan Petrović, Andrea Jerosimović, Saša Nikolić, Siniša Popović, Hristina Vasiljević, Marko Gačić, Milica Nikolić, Кatarina Pantelić, Jovica Petrović , dok su kod odraslih se izdvojili Radiša Nikolić, Jasmina Perić, Desanka Petrović i Živorad Lukić.

Narodna biblioteka Osečina neguje kulturu čitanja, populariše knjigu i pisanu reč kako bi deca, mladi, kao i stariji prepoznali značaj knjige i čitanja. Nabavna politika je veoma važna i uvek se trudimo da pratimo interese naših čitalaca. Posebnu pažnju poklanjamo našim najmlađima kroz kupovinu nove lektire, ali i knjiga koje nisu obavezna lektira. Za njih organizujemo brojne radionice i školu glume.
„Petar Pan i Strašilo su iskočili iz knjige“ i uz kratak prikaz pozdravili nagrađene korisnike i publiku. Zatim je prikazan film pod nazivom „Neki novi bibliotečki klinci“ Кatarine Pantelić i Jovice Petrovića.

Nagrađenim najaktivnijim čitaocima uručili smo ČOКO – BOOК paket uz prigodno posluženje.
Narednih sedmica u planu je poseta Osnovnoj školi „Vojvoda Mišić“ u Peckoj i OVC „Braća Nedić“ kako bi učenicima, nastavnicima i direktorima predstavili sa čime sve Narodna biblioteka raspolaže od naučnih i stručnih knjiga koje će im sigurno pomoći u toku školovanja.
Ljubitelji pisane reči već sada mogu da pronađu i pozajme neke od novih naslova na policama Narodne biblioteke i da uz knjigu uživaju u predstojećim praznicima.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …