NA RADOST PREDŠKOLCIMA POKLON PAKETIĆI OD OPŠTINE

Danas je predsednik opštine Osečina Nikola Tomić sa svojim saradnicima i predstavnicima Predškolske ustanove “Lane”, u ime opštine Osečina, uručio deci iz vrtića novogodišnje poklon paketiće.


“Ponosan sam što imam priliku da po prvi put organizujem ovakav događaj, takođe, nadam se da će ovo biti praksa i u narednim godinama.


Zbog promene u načinu organizovanja rada jedinice naše lokalne samouprave, na poziciji reprezentacije predsednika ostala su neutrošena sredstva. Na moj predlog, na sednici Opštinskog veća jednoglasno je usvojena odluka da obradujemo naše najmlađe sugrađane povodom nastupajućih novogodišnjih praznika.


Deca su najvrednije što jedna zajednica ima. Vreme u kome živimo pored materijalnih, često nam uskrati i nematerijalna davanja, jer smo kao pojedinci prezauzeti i ne poklanjamo im dovoljno pažnje.

Šansu za bolje sutra, možemo postići samo ulaganjem u decu, kroz obezbeđivanje uslova za srećno detinjstvo za svako dete.
Sa predškolcima smo se družili u septembru, tada smo im uručili besplatne radne listove, poželeli da vredno rade, budu uporni i strpljivi. Danas želimo da nagradimo njihov trud. Želimo da im druženje sa Deda Mrazom i novogodišnji pokloni budu lepa slika perioda koji su proveli u vrtiću, a njihovim roditeljima želimo da svaki dan bude ispunjen osmesima, zagrljajima, razgovorima i zajedničkim druženjem”, istakao je predsednik opštine.


Ukupan broj dece koja boravi u predškolskoj ustanovi je 238, deca celodnevnog boravka, predškolci i deca koja su na listi čekanja. Vrednost paketića je 1500 dinara.


Predsednik je rekao da će se potruditi da u narednoj godini ovakvim poklonom obuhvati svu decu do 7.godina.
Srećni novogodišnji i božićni praznici!

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …