U jednom gradu, na trgu – Biblioteka –

Čitaj o zdravom, hrani se zdravo!
Povodom meseca pravilne ishrane Narodna biblioteka Osečina, na gradskom trgu realizovala je akciju „ČITAJ O ZDRAVOM, HRANI SE ZDRAVO!“
Akciju su stručno podržali: Biljana Spasojević, viši nutricionista – dijetetičar, Nada Topalović iz Crvenog krsta „Osečina“, PU „LANE“ Osečina koji su na kreativan način obeležili našu akciju darivajući nam КNJIGU pod naslovom „Igrom do zdravlja“-Biram pametnije!Hranim se zdravije!“ , čije su kreatorke vaspitačice Mijana Stojković i Ana Tešić.

Na licu mesta zainteresovani su mogli probati voće koje nam je darovala Podgorina Frucht uz pomoć Verana Josipovića i Ivana, koji podržavaju akciju od početka. Bibliotekari su sugrađanima predstavili deo bogatog fonda literature o uzgajanju i pripremi zdrave hrane. Кnjigošetalica je i ovaj put bila mobilna i u službi КNJIGE i građana. Posetioci su imali priliku da se učlane u biblioteku po sniženim cenama. Akciju je podržao i predsednik opštine, čelnici opštinske uprave i brojni građani .


Završavajući akciju došli smo do zaključka da biblioteka nije samo hram znanja, već ona nekim eksperimentima koji se dešavaju postaje AGORA, tj. pravi trg u antičkoj Grčkoj , gde svako može reći šta misli i naučiti nešto novo.

Check Also

GOSPOĐA MINISTARКA U OSEČINI

Sa zadovoljstvom, dajemo na znanje, da je u petak, 16. juna 2023. godine uspešno izvedena …