Potpisani trojni ugovori za sufinansiranje mera energetske efikasnosti u Opštini Osečina

U opštini Osečina potpisani su trojni ugovori za sufinansiranje mera energetske efikasnosti između opštine, izvođača radova i krajnjih korisnika -građana.

Opština Osečina je zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, opredelila sredstva u iznosu od 4.000.000,00 dinara koja su na osnovu Javnog poziva Opštine preraspodeljena na sledeće mere energetske efikanosti:

  1. za meru ugradnja i nabavka materijala za termičku izolaciju spoljnih zidova i krovova, sredstva je dobilo 10 korisnika;
  2. za meru nabavka i ugradnja prozora i spoljnih vrata sa pratećim građevinskim radovima, sredstva je dobilo 35 korisnika;
  3. za meru nabavka i ugradnja kotlova na biomasu, sredstva je dobio jedan korisnik.

Ukupno po Javnom pozivu sredstva je dobilo 46 krajnjih korisnika-građana.

Po rečima Nikole Tomića, predsednika opštine Osečina, budzetom za 2022. godinu biće opredeljeno 2.000.000,00 dinara i opština će biti spremna da ponovo konkuriše za još toliko sredstava kod Ministarstva energetike i rudarstva za finansiranje programa energetske efikasnosti.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …