Potpisani trojni ugovori za sufinansiranje mera energetske efikasnosti u Opštini Osečina

U opštini Osečina potpisani su trojni ugovori za sufinansiranje mera energetske efikasnosti između opštine, izvođača radova i krajnjih korisnika -građana.

Opština Osečina je zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, opredelila sredstva u iznosu od 4.000.000,00 dinara koja su na osnovu Javnog poziva Opštine preraspodeljena na sledeće mere energetske efikanosti:

  1. za meru ugradnja i nabavka materijala za termičku izolaciju spoljnih zidova i krovova, sredstva je dobilo 10 korisnika;
  2. za meru nabavka i ugradnja prozora i spoljnih vrata sa pratećim građevinskim radovima, sredstva je dobilo 35 korisnika;
  3. za meru nabavka i ugradnja kotlova na biomasu, sredstva je dobio jedan korisnik.

Ukupno po Javnom pozivu sredstva je dobilo 46 krajnjih korisnika-građana.

Po rečima Nikole Tomića, predsednika opštine Osečina, budzetom za 2022. godinu biće opredeljeno 2.000.000,00 dinara i opština će biti spremna da ponovo konkuriše za još toliko sredstava kod Ministarstva energetike i rudarstva za finansiranje programa energetske efikasnosti.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …