NA SLOVO NA SLOVO….КNJIGA

Dečja nedelja je iza nas. Zbog aktuelne epidemiološke situacije nismo bili u prilici da tradicionalno ugostimo u Biblioteci naše najmlađe korisnike, ali nismo hteli da deca budu uskraćena za dane koji su posvećeni samo njima, pohitali smo do PU „Lane“ Osečina, na sveopšte zadovoljstvo mališana.

Sa nama je uvek drugačije, izaći iz okvira Biblioteke ne napuštajući je to je magija približavanja knjizi i kreativno druženje uz knjigu.
Кreativne knjige „Vesela pričanka i Zoopričanka“ su pokazale snalažljivost u novim uslovima, izašavši iz okvira biblioteke, kroz edukativan i slikovit prikaz ,pokazale su kako izgleda Biblioteka i pričale su o pravilima koje postoje u Biblioteci. Tokom druženja deca su imala priliku da za manje od minut nauče stih iz Mirkove mnogo šarene knjige, zatim su im čitane pesmice iz Logopedove pesmarice, zatim zagonetke, pitalice … Mićo (žirafa) i Gavrilo (pače) na zanimljiv i magičan način su se igrala sa decom „Na slovo, na slovo“, što je izazvalo buru dečijeg smeha i zajedničkog dopunjavanja slova, svaki dečji odgovor je nagrađen slovnim nagradicama. Bibliostolice i bibliovilovnjakinje su izvele poseban deo posvećen njima , tj.pozorišni komad pod nazivom : „Stolice, zašto ne koračaš!?“. Zatim su podeljene članske karte i dečica su, po prvi put, postali članovi Biblioteke.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …