U Biblioteci predstavljena nova pesnička zbirka Jelene Bradonjić

U ponedeljak, 20. septembra u velikoj sali Biblioteke uz poštovanje epidemioloških mera predstavljena je zbirka pesama „Dubina duše“ Jelene Bradonjić, koja je u izdavačkoj delatnosti Narodne biblioteke Osečina objavljena ove godine. Muzičku dobrodošlicu na početku progama gostima je na gitari uputio Saša Jovanović, koji je po Jeleninoj pesmi „Pisaću o svemu samo ne o tebi“ komponovao muziku.

Ovo je četvrta Jelenina pesnička zbirka. Pre nje objavila je knjigu “Slike detinjstva“ 2012. godine koja sadrži pesme za decu, 2014. godine zbirku „Moja daleka zvezdo“ koju čine pesme za odrasle, pisane nemirnim srcem željnog nečeg novog i zaokupljenim: ljubavlju, snovima, čežnjom, a 2017. pojavile su ce „Biserne reči“, takođe je reč o zbirci pesama sa ljubavnom tematikom. Pored toga što piše pesme, Jelena je i vrstan zdravičar. Nekoliko godina učestvuje na Takmičenju zdravica, koje Biblioteka organizuje u okviru Sajma šljiva. Godine 2014. osvojila je drugu nagradu, a 2017. i 2019. godine svojim zdravicama o šljivi pobrala je prve nagrade.
Dragocen doprinos na pripremi knjige Jelene Bradonjić „Dubina duše“, autoru i Biblioteci kao izdavaču, pružili su izvanredni saradnici: prof. Dragica Puljezević, koja, kao raniji recenzent, poznaje pesnikinju Jelenu i njeno delo, te je obavila korisnu lekturu njenog rukopisa. Uz pomoć urednika mr Branka izvršena je priprema zbirke pesama „Dubina duše“ za štampu. Još je važnije – bez pozitivne i pohvalne recenzije, koje je napisala gospođa Milisavljević. Bez pomoći ovih dragih ljudi- zavičajaca i velikih profesinalaca u svom poslu, naš plan da se objavi zbirka pesama Jelene Bradonjić ne bi bio dovoljno utemeljen. Ovako, on je sada dobio punu potvrdu, a Narodna biblioteka Osečina još jedno vrlo vredno izdanje.

Publici se najpre obratila profesor Milena Milisavljević, koja je govorila iz ugla recenzenta, potom prof. Puljezević, koja je i pročitala odabrane Jelenine pesme, a prof. Matić dao je prikaz kako je nastala Jelenina zbirka pesama. Između profesorskih obraćanja, pesnikinja Jelena Bradonjić govorila je svoje stihove, a Saša Jovanović na gitari muzički je upotpunio program.
Gosti su istinski uživalali u programu poetsko-muzičke večeri i za kraj programa ponovo su tražilili da poslušaju muzičku obradu pesme „Pisaću o svemu samo ne o tebi“.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …