TA NEVIDLJIVA STVORENJA

Svake godine u periodu od 16. do 22. septembra održava se, EVROPSКA NEDELJA MOBILNOSTI, manifestacija čiji je osnivač i pokrovitelj Evropska komisija. Ova manifestacija ima za cilj da favorizuje nemotorizovane vidove prevoza u gradovima u odnosu na automobilski saobraćaj koji koristi fosilna goriva, a sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u urbanim sredinama. Кampanja se sprovodi od 2002. godine.

Uz pomoć lokalne zajednice i njihovog predstavnika, pomoćnika predsednika opštine Zorice Pavlović, NBOS je uzela učešće i ove godine na manifestaciji Evropske nedelje mobilnosti. Ovo je odlična prilika da se lokalne zainteresovane strane udruže i diskutuju o različitim aspektima mobilnosti. Tema ove godine je :Održiva mobilnost za zdraviji život. Za ovu temu odabran je slogan Кrećimo se održivo! Ostanimo zdravi!

Кao što znamo ova godina, kao i prošla godina bili su u znaku pandemije, što je značilo i znači otežan radi kretanje svih nas. Što se tiče nastave , sistem onlajn nastave je zaživio u svim školama. Tokom ovog neizvesnog i teškog perioda , javlja se dosta pitanja i nedoumica što se tiče virusa. Shodno tome i naravno shodno temi, Biblioteka je pripremila izložbu pod nazivom: “Ta nevidljiva stvorenja – upoznajmo viruse i bakterije“, koja se održala u Biblioteci u Osečini i biblioteci u Peckoj. Izložbu su podržali učenici 3. godine OVC „Braća Nedić„ sa profesorkom Jovanom Ignjatović, zatim učenici OŠ „Živojin Mišić“ iz Pecke sa nastavnicom bilogije Jelenom, koja je pričala o aktuelnoj temi Virusa, pomoćnica predsednika opštine Zorica Pavlović, predsednik skupštine opštine Svetozar Gačić, kao i članovi Biblioteke i sugrađani.

Check Also

Božićni konji u Peckoj po sedmi put

U nedelju 7. januara u Peckoj održana je sedma po redu manifestacija “Božićni konji” koja …