OSEČANSKIM OSNOVCIMA BESPLATAN ULAZ NA BAZEN

Opštinsko veće Opštine Osečina donelo je Rešenje o besplatnim ulaznicama na bazen Sportskog centra “Osečina” za decu osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije opštine Osečina.
U dogovoru sa rukovodstvom SC “Osečina”, a zatim na sednici Opštinskog veća, jednoglasno je podržana inicijativa da deca osnovnoškolskog uzrasta, OVC “Osečina” i OŠ” Vojvoda Mišić” “imaju besplatno kupanje na otvorenim bazenima u Osečini.


“Besplatno kupanje na bazenima za sve osnovce, simboličan je poklon lokalne samouprave najmlađim sugrađanima. Smatram da ovom odlukom doprinosimo stvaranju jednakih uslova za svu decu. Ovo je prva godina u kojoj će đaci osnovnih škola sa teritorije opštine Osečina, uz đačku knjižicu, besplatno boraviti na bazenima SC “Osečina”.
Do sada, su ovu privilegiju imala deca do 3. godine, kao i deca iz vrtića u periodu boravka u vrtiću, odnosno, od 10-12 časova radnim danima uz pratnju vaspitača.

Važno je napomenuti da je SC više godina realizovao besplatnu školu plivanja za najmlađe sugrađane.
Cilj nam je da se deci omogući najbolje u pogledu uslova za razvoj, da maksimalno koriste sportske terene i na taj način zdravo odrastaju”, istakao je predsednik opštine Nikola Tomić.
Na sednici je zaključeno da zaposleni Sportskog centra dosta vode računa o opremljenosti i održavanju higijene celokupnog objekta.

Check Also

Pet golova za poluvreme: Osečina pregazila Rađevac u derbiju

Da je pre meča napravljena anketa sa pitanjem: “Kakav rezultat očekujete?”, sigurni smo da ni …