SASTANAК PREDSEDNIКA TRI OPŠTINE ODRŽAN NA ROŽNJU

Na Rožnju, najvišem vrhu Sokolske planine i tromeđi opština Osečina, Ljubovija i Кrupanj, sastali su se predsednici tih opština Nikola Tomić, Milan Jovanović i Ivan Isailović.

Sastanku je prisustvovao i Đorđe Marović, direktor Sektora za bežičnu pristupnu mrežu Telekoma Srbija, a teme ovog sastanka bile su rešavanje pitanja putne infrastrukture i poboljšanje signala mreže mobilne telefonije.
Predsednici tri opštine dogovorili su se da na sledećem sastanku potpišu inicijativu koju će uputiti Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP „Putevi Srbije“ u kojoj bi se zahtevala rekonstrukcija puteva na deonicama Soko grad – Rožanj, Šljivova – Rožanj, Pecka – Rožanj, manastir Bogoštica – Laze – Rožanj. Rekonstrukcijom ovih puteva olakšaće se uslovi života na selu, podstaće se razvoj privrede, a poseban značaj imaće razvoj turizma u ovom kraju.
Delegacija je ovom prilikom posetila i „Sokolske kolibe“, imanje Igora Rabata na kom se gaje autohtone srpske rase domaćih životinja, odnosno rasa koje su na granici izumiranja.

https://youtu.be/lRdLiyoI3Kg

Ovo je jedino mesto u Srbiji gde se nalazi više vrsta i više rasa životinja koje se nalaze na granici opstanka, a predstavljaju deo tradicije srpskog naroda.

Check Also

Pet golova za poluvreme: Osečina pregazila Rađevac u derbiju

Da je pre meča napravljena anketa sa pitanjem: “Kakav rezultat očekujete?”, sigurni smo da ni …