ELEKTRODISTRIBUCIJA I OPŠTINA OSEČINA – UDRUŽENIM NAPORIMA DO ZAJEDNIČKOG CILjA

Predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić i zamenica predsednika opštine Biljana Mićić održali su sastanak sa predstavnicima EPS-a, Sašom Stefanovićem, koordinatorom za Zapadnu Srbiju i direktorom poslovnog sistema EDS i Tatjanom Stefanović, direktorkom Elektrodistribucije Valjevo.

Tema sastanka bila je analiza stanja elektromreže i redovno snabdevanje stanovništva električnom energijom.
Po rečima predsednika opštine Nikole Tomića, proteklih dana učestali su pozivi građana sa primedbama na česte prekide električne energije.
„ Razumljivi su i opravdani pozivi građana, jer problem sa snabdevanjem električnom energijom datira iz ranijeg perioda i stalno se uvećava. Lično osećam veliku odgovornost prema obećanjima datim građanima koji su ukazali na probleme i štete koje nastaju usled čestog nestanka električne energije.
U zimskom periodu neminovna je nestašica električne energije u seoskim područjima naše opštine. Svedoci smo da se u sličnoj situaciji nalaze i meštani drugih opština. To ne umanjuje problem koji imamo i koji zajedničkim naporima moramo rešavati. Snežni pokrivač i druge vrste padavina, izazivaju kvarove na niskonaponskoj mreži, pri čemu se dotrajali, istanjeni kablovi kidaju i dovode do prekida napajanja električnom energijom.
Kontinuirano snabdevanje električnom energijom na teritoriji opštine Osečina, jedan je od važnih i prioritetnih zadataka, kome ćemo se detaljno posvetiti.
Ljudi u seoskim područjima su najredovniji u izmirivanju obaveza prema EPS-u, i zbog toga zaslužuju da imaju redovno snabdevanje električnom energijom“, istakao je predsednik Tomić.

Kako navode predstavnici EDS, u narednom periodu moraju se definisati urgentni pravci i koraci u rešavanju problema na terenu.
Električna energija je osnovna potreba stanovništva i biće omogućeno kontinuirano snabdevanje svih domaćinstava, zaključeno je prilikom posete. Takođe, razgovaralo se i o obavezi građana da održavaju njive, šume, i seku grane koje su pretnja niskonaponskoj mreži.

Kako je naglasio predsednik opštine, problemi sa kojima se suočavaju građani, problemi su i svih nas. Zato će se zajednički rešavati i sistemski pristupati izradi planova i zameni dotrajale električne mreže i nosećih stubova.
Preduzeće se sve mere kako bi građani na teritoriji opštine imali stabilno snabdevanje električnom energijom, zaključeno je prilikom sastanka.

Na današnji dan kada se obeležava Dan voda, možemo reći i da je snabdevanje električnom energijom na istoj listi prioriteta za život svakog čoveka, baš kao što je i voda.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …