SASTANAК SA IZABRANIM PREDSTAVNICIMA U SO OSEČINA I SAVETU MESNE ZAJEDNICE КOMIRIĆ

Predsednik Skupštine opštine Osečina, Svetozar Gačić, organizovao je sastanak sa izabranim predstavnicima MZ Кomirić u SO Osečina i Savetu MZ Кomirić.

Sastanku su prisustvovali član Opštinskog veća zadužen za mesnu samoupravu, Željko Grujičić, vd direktora JКP „Osečina“, Nataša Đukić, odbornik Dragutin Popović, članovi Saveta MZ Кomirić na čelu sa predsednikom Ivanom Matićem.
Tema sastanka bila je aktuelna situacija na prostoru MZ Кomirić.
Razgovarano je o poljoprivredi, infrastrukturi i drugim potrebama stanovništva.

Predsednik SO Svetozar Gačić je naglasio značaj ovakvih sastanaka i razmene informacija i podataka o stanju u mesnim zajednicama.
„Potrebe i bolji uslovi života naših građana, svakako su prioritetni zadatak i obaveza koju imamo“, izjavio je predsednik Gačić.
Izneti su problemi sa kojima se suočava stanovništvo, a kao glavne poteškoće izdvojili su putnu infrastrukturu i redovno snabdevanje električnom energijom.

Došlo se do zaključka da je neophodno uraditi putnu infrastrukturu.
Razgovarano je i o programima za podsticaj poljoprivredne politike i mogućnosti učešća građana u kreiranju boljih uslova za razvoj zajednice.
Načelno su izneti predlozi i ideje koji bi mogli doprineti boljitku stanovništva u ruralnim područjima.
Ovo je drugi sastanak u 2021. godini, u planu je da se organizuje i sa svim predstavnicima ostalih mesnih zajednica.
Ukupan broj mesnih zajednica na teritoriji opštine Osečina je 23 i postoji dobra saradnja i komunikacija sa svim građanima.

Check Also

Pet golova za poluvreme: Osečina pregazila Rađevac u derbiju

Da je pre meča napravljena anketa sa pitanjem: “Kakav rezultat očekujete?”, sigurni smo da ni …