NAJSLAĐI PROGRAM – PRVI PUT U BIBLIOTECI

U utorak, 9. novembra, u našoj Biblioteci održan je program za mame i njihove bebe starosti do 24 meseca pod nazivom „Prvi put u biblioteci“. Aktivnost je ustanovljena 2014. godine, naše prve bibliobebe sada su školarci.

Ove godine u Biblioteci smo okupili 17 mama sa svojim bibliobatama i bibliosekama. Zbog epidemiloške situacije, ograničili smo broj prisutnih. U prvom delu programa pedijatar Bosiljka Aleksić govorila je mamama o vakcinaciji i aktuelnim virusima. Potom smo mame upoznali sa bogatim knjižnim fondom koji je u vezi sa roditeljstvom (planiranje i tok trudnoće, porođaj, dojenje, prelazak na čvrstu hranu, vaspitanje dece), ukazali smo mamama na značaj kontakta deteta sa knjigom i čitanje deci od najranijeg uzrasta. Mamama smo darovali članske karte.

Najzanimljiviji deo podrazumevao je simboličnu i nagradnu trku beba starosti do 24 meseca. U okviru I kategorije takmičile su se bebe starosti do 12 meseci i to pet beba, koje su podelile prvo mesto, a to su: Marta (Miljana) Кostić, Srna (Danka) Simić, Sava (Marija) Nikolić, Sofija (Nataša) Aleksić i Andrija (Marija) Josipović.

U okviru II kategorije učestvovale su bebe starosti od 12 do 15 meseci. Prvo mesto odnela je Petra (Jelena) Arsić, drugo mesto su podelili Sofija (Milica) Pantelić i Vukašin (Anđelka) Matić.
III kategorija je bila najmnogobebastija, zbog toga komisija je odlučila da je podeli u dve grupe, činile su ih bibliobebe starosti od 15 do 24 meseca. U prvoj„polovini“ III kategorije učestvovalo je pet bibliobeba od kojih je prvo mesto zauzela Darija (Mirjana) Vujičić, drugo Ognjen (Dijana) Malešević, dok je Andrej (Branka) Nikolić zauzelo treće mesto. Četvrta na cilj stigla je Andrea ( Marjana) Malešević, a odmah za njom pristigla je Lenka ( Ana) Vasiljević. U II „polovini „ III kategorije učestvovalo su četiri bibliobebe. Prvo mesto ubedljivo je osvojio Maksim (Marija) Radivojević, drugo mesto pripalo je Ani (Milica) Jovanović, dok su treće mesto podelile bibliobebe Lazar (Biljana) Ilić i Sara (Кristina) Tomić.
Кomisiju su sačinjavali pedijatar Bosiljka Aleksić, vaspitačica Jovanka Petrović i paronažna sestra Nada Nedeljković.

Biblioteka je bebama darovala za uspomenu na prvu posetu biblioteci poklone, po prvi put su to bile medalje, platnene kese sa natpisom „Prvi put u biblioteci“, zatim knjige i bodiće.

Priče iz biblioteke su lepe priče, ovih dana ispričane očima biblioradoznalaca.
Uz prigodan koktel i želje da se naredne godine okupimo u većem broju , završili smo najslađi program u biblioteci.
Fotografije sa ovog programa mogu se pogledati na fejsbuk stranici Biblioteka Osečina.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …