SVEČANI PRIJEM ZA PRVAKE U OVC „ BRAĆA NEDIĆ“ OSEČINA

Važan dan za prvake i njihove roditelje, učitelje i lokalnu zajednicu započet je 31. avgusta otvaranjem vrata Obrazovno-vaspitnog centra „Braća Nedić“ za 53 prvaka.


Dobrodošlicu prvacima poželeli su direktor škole, Zoran Petrović, i predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Nikola Tomić, zamenica predsednika Biljana Mićić i pomoćnica predsednika za društvene delatnosti Zorica Pavlović.


– Draga deco, želim vam srećan polazak u prvi razred i da uspomena na današnji dan bude prijatna i vredna sećanja. Želim da sačuvate ovaj trenutak kao lep, poseban i važan. Danas je nastupilo novo poglavlje u vašem životu, želim da ispišete stranice vašeg obrazovanja znanjem, uspehom i drugarstvom. Budite jedni drugima podrška, prihvatajte greške drugih kao svoje, radujte se uspehu druga, kao da je vaš. Budite jedna velika porodica koja sarađuje, dogovara se i raste zajedno. Delim sa vama tremu, neizvesnost. Polazak u prvi razred je veliki i važan dan za sve nas. Ono što mi, kao odrasli, možemo da uradimo je da vam obezbedimo srećno i zadovoljno detinjstvo ispunjeno ljubavlju, poštovanjem, radošću. Svaki početak je izazov i želim da ga savladate. Budite uporni, ništa se ne postiže brzo, ni lako. Istražujte, pomažite se, družite i stvarajte prijateljstva – rekao je predsednik Tomić.
Predsednik opštine Nikola Tomić, uručio je deci komplet besplatnih udžbenika i poklon pakete “Europroma”-a.


Opština Osečina po drugi put sprovodi akciju besplatnih udžbenika. Po rečima predsednika cilj ovakve akcije je da se pre svega ukaže poštovanje prema deci, a zatim pomoć porodici u rasterećenju kućnog budžeta. U narednom periodu biće sprovedene slične akcije koje će doprineti lakšem, kvalitetnijem i bezbrižnijem detinjstvu za decu.

Zoran Petrović, direktor škole, je pozvao roditelje na saradnju, razumevanje i strpljenje. Najvažnije je ostvariti komunikaciju dete-učitelj-roditelj. Naglašena je spremnost zaposlenih, da deci što je moguće više olakšaju boravak u školi i savladavanje školskih obaveza.
Školska godina 2021/2022. po mnogome je slična prethodnoj godini kada smo se po prvi put sreli sa izmenjenim uslovima rada u pogledu očuvanja zdravlja i bezbednosti dece.


Predstavnici opštine i škole, razgovarali su o sprovođenju epidemioloških mera i izrazili nadu da će solidrnost i uzajamna podrška biti na visokom nivou.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …