SVEČANI PRIJEM ZA PRVAKE U OVC „ BRAĆA NEDIĆ“ OSEČINA

Važan dan za prvake i njihove roditelje, učitelje i lokalnu zajednicu započet je 31. avgusta otvaranjem vrata Obrazovno-vaspitnog centra „Braća Nedić“ za 53 prvaka.


Dobrodošlicu prvacima poželeli su direktor škole, Zoran Petrović, i predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Nikola Tomić, zamenica predsednika Biljana Mićić i pomoćnica predsednika za društvene delatnosti Zorica Pavlović.


– Draga deco, želim vam srećan polazak u prvi razred i da uspomena na današnji dan bude prijatna i vredna sećanja. Želim da sačuvate ovaj trenutak kao lep, poseban i važan. Danas je nastupilo novo poglavlje u vašem životu, želim da ispišete stranice vašeg obrazovanja znanjem, uspehom i drugarstvom. Budite jedni drugima podrška, prihvatajte greške drugih kao svoje, radujte se uspehu druga, kao da je vaš. Budite jedna velika porodica koja sarađuje, dogovara se i raste zajedno. Delim sa vama tremu, neizvesnost. Polazak u prvi razred je veliki i važan dan za sve nas. Ono što mi, kao odrasli, možemo da uradimo je da vam obezbedimo srećno i zadovoljno detinjstvo ispunjeno ljubavlju, poštovanjem, radošću. Svaki početak je izazov i želim da ga savladate. Budite uporni, ništa se ne postiže brzo, ni lako. Istražujte, pomažite se, družite i stvarajte prijateljstva – rekao je predsednik Tomić.
Predsednik opštine Nikola Tomić, uručio je deci komplet besplatnih udžbenika i poklon pakete “Europroma”-a.


Opština Osečina po drugi put sprovodi akciju besplatnih udžbenika. Po rečima predsednika cilj ovakve akcije je da se pre svega ukaže poštovanje prema deci, a zatim pomoć porodici u rasterećenju kućnog budžeta. U narednom periodu biće sprovedene slične akcije koje će doprineti lakšem, kvalitetnijem i bezbrižnijem detinjstvu za decu.

Zoran Petrović, direktor škole, je pozvao roditelje na saradnju, razumevanje i strpljenje. Najvažnije je ostvariti komunikaciju dete-učitelj-roditelj. Naglašena je spremnost zaposlenih, da deci što je moguće više olakšaju boravak u školi i savladavanje školskih obaveza.
Školska godina 2021/2022. po mnogome je slična prethodnoj godini kada smo se po prvi put sreli sa izmenjenim uslovima rada u pogledu očuvanja zdravlja i bezbednosti dece.


Predstavnici opštine i škole, razgovarali su o sprovođenju epidemioloških mera i izrazili nadu da će solidrnost i uzajamna podrška biti na visokom nivou.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …