Aleksandra Mladenović i Seka Aleksić nastupaju za Sajam Šljiva 2024.

Na ovogodišnjem Sajmu Šljiva, koji se održava od 30.08.2024. do 01.09.2024. nastupiće naše poznate pevačice Aleksandra Mladenović i Seka Aleksić, najavili su iz TO Podgorina.

Aleksandra Mladenović je rođena 2.06.1994. godine u Žitorađi. 2005. se prvi put prijavila za takmičenje Zvezde Granda. U sezoni 2015/16 ponovo je učestvovala u ovom muzičkom šou programu. Stigla je do superfinala i najbolje se plasirala od ženskih izvođača. 2016. godine je snimila svoju prvu pesmu čiji je naziv Moj si nek’ si najgori. Iduće godine izbacuje singl, Ljubav ili ludilo za Grand produkciju s kojom ostvaruje veliki uspeh, a potom sarađuje sa MS Stojanom, sa kojim je snimila pesmu Čekaj, čekaj. Godine 2018. objavila je pesme Nema ljubavi da nije bolela i Samo mi sudite pošteno
Najpoznatiji singlovi:

  • Moj si nek’ si najgori (2016)
  • Ljubav ili ludilo (2017)
  • Čekaj, čekaj (duet sa MS Stojanom) (2017)
  • Nema ljubavi da nije bolela (2018)
  • Samo mi sudite pošteno (2018)
  • Jača sam od tebe (2018)
  • Poseban (2019)
  • Volim ga (duet sa Andreana Čekić) (2022)


Seka Aleksić rođena je 23. aprila 1981. u Zvorniku, u tadašnjoj Socijalističkoj Republici Bosni i Hercegovini. Drugo je dete Bošnjakinje Ibrime i Srbina Milorada. Njan otac je bio vozač, a majka je bila zaposlena u fudbalskom klubu Drina.
Godine 2002. izdaje svoj prvi album Idealno tvoja, i privlači pažnju publike pesmama U kafani punoj dima, Opet, Jer takva sam se rodila, Idealno tvoja i Da sam muško. Godine 2003. stiče veliku popularnost zahvaljujući pesmi Crno i zlatno, sa albuma Balkan. Na Balkanu su još bile i pesme Dan od života, Oči plave boje, Balkan, Dim srca mog, Кo da sutra ne postoji, Jedna više, Šta je bilo, bilo je, Ne ostavljaj me samu i Idi lepi moj, koje su takođe bile izuzetno popularne.

Godine 2005. pokrenula je svoju liniju odeće pod nazivom Rich Bitch koja je objavljena u isto vreme kad i njen treći album Dođi i uzmi me. Na ovom albumu su se izdvojile pesme Dođi i uzmi me, Baš mi se sviđa tvoja devojka, Svi tvoji milioni, Кad čujem korak tvoj, Iskoristi moje mane, Moje prvo neverstvo, Gde sam ti ja i Za ljubav mobilna. Seka je u srpskom filmu Mi nismo anđeli 3 tumačila lik Smokvice, devojke turbo-folk zvezde. Uloga je prvo ponuđena hrvatskoj pevačici Severini, ali ju je ona odbila zbog obaveza.

Njana druga linija odeće pod nazivom Queen izdata je nakon izlaska njenog četvrtog albuma Кraljica u jesen 2007. Pesma Aspirin sa albuma bila je jedan od najvećih hitova u njenoj karijeri. Tu su još i veoma poznate pesme Boli stara ljubav, Кraljica, Poslednji let, Hirošima, Tesna koža i Impulsi. Prodat u 250.000 primeraka, ovaj album je Aleksićevu stavio na mesto najtiražnije pevačice u zemlji, ispred Indire Radić koja je na njemu bila godinama.

U oktobru 2009. godine verila se sa Veljkom Piljikićem, a u decembru izdala peti album Slučajni partneri koji je pratio novi imidž. Pesme koje su najbolje prošle kod publike bile su Slučajni partneri, Rođena s vukovima, Ja tuđe usne ljubim, Nije za mene, Što je bilo moje, njeno je, Dva srca na zidu, Ja nisam nešto slatko i Milo za drago. Ovaj album nije bio uspešan koliko prethodni, ali Seka je i dalje ostala na vrhu domaće estrade. Godine 2010. održala je koncert u Beogradskoj areni, pred oko 15.000 ljudi.Te godine je takođe izdala singl Tamo gde si ti, a sledeće Soba 22, koji se našao na prvoj kompilaciji najvećih hitova pevačice Best of Seka, te je postao jedan od najvećih pop-folk hitova u zemlji.

U proleće 2012. Aleksićeva je izdala novi album. Reakcije na ovaj album su bile pune kritika, ali ipak su se izdvojile pesme poput Lom, lom, Ale, ale, Laka meta i balada Кučka, ali sve pesme sa ovog albuma ipak nisu ostvarile veći uspeh.

Godine 2015. promenila je diskografsku kuću. Nakon 13 godina provedenih u radu za Grand Production, napustila je redove ove diskografske kuće i prešla u City Records za koju je objavila album Lek za spavanje. Sa ovog albuma izdvajaju se pesme Crveni ruž, Lek za spavanje i Ti se hrani mojim bolom (duet sa Ša) (remiks).

Svojim osmim albumom Кoma objavljenog u aprilu 2017, Seka je izdala singl Evo koji je ostvario veliki uspeh na platformi YouTube. Pored te pesme, izdvojile su se i Кoma, Doktore, Poludela, Fine i poštene i Ti i ja smo par. Godine 2018. izdaje dva singla — Folirant i Oslobodi me — kao najava za njen koncert koji je održan u Štark Areni posle osam godina 14. aprila 2018.

U maju 2022. izdala je deveti album Bioskop. Nakon toga, u decembru 2022. najavila je deseti studijski album pod nazivom Disko Seka i istovremeno objavila singl Priđi ako smeš. U aprilu 2023. dobila je nagradu Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije.

Check Also

Humanitarni turnir u malom fudbalu: Za Tijanu Danilović

U subotu i nedelju, 24. i 25. avgusta Sportski centar Osečina organizuje humanitarni turnir u …